Konserter upplevs bäst på sommaren och trots många nedläggningar har vi inte en brist på festivaler och stora artister som besöker vårt avlånga land. Skönt är också att alla festivaler är utspridda under sommaren så att det inte spelar någon roll när du har din semester för att besöka minst en av dessa.

Det är många festivaler som har lagts ner i vårt kära land under det senaste decenniet. Bråvallafestivalen, Peace and Love, Hultsfed samt några till har fått avsluta sina årliga festivaler då ofta intäkterna har varit för få och utgifterna för stora. Med det sagt är musikfestivaler fortfarande en given punkt på listan av vad man ska göra under sommaren. Nu är skillnaden bara att de stora festivalerna är nu lokaliserade närmast våra stora städer då man kanske kan locka till sig folk lättare då. Företag som http://www.smalandsbussen.se/ kan vid behov arrangera resor till eventen, så se till att boka din resa dit redan nu!

Festivalerna du inte får missa i sommar är:

  • Lollapalooza
  • Way Out West
  • Summerburst

Lollapalooza

Förra året stod det klart att Lollapalooza skulle besöka Sverige under sommaren 2019. Lollapalooza är en såkallad resande festival som besöker olika städer i Europa varje år, men återses alltid i Chicago under sommaren. De stora artisterna som besöker Lollapalooza i Stockholm i år är: Foo Fighers, Lana del Rey, Travis Scott med många, många mer under dess 3 dagar den är på besök.

Way Out West

Way Out West har under sina många år i Göteborg etablerat sig som många svenskars personliga favorit. Festivalen har tagit ett stort slag för miljön och inne på området säljs endast vegetariska och veganska maträtter, något som kan tyckas passa för besökarna där många identifierar sig som vegetarianer och veganer. Tyvärr har festivalens höjdpunkt Cardi B börjat ställa in många konserter nu i sommar vilket får många festivalbesökare att oroa sig. Men det kommer många fler då bland annat kanske The Cure och Zara Larsson kan väga upp för Cardi B.

Summerburst

I slutet av sommaren kommer även traditionsenligt Summerburst tillbaka till Stockholm. Sveriges största elektromusikfestival. I år är det Calvin Harris som är det största dragplåstret till festivalen. Om du sitter på lite extra slantar inför festivalen närmare 45,000kr! så kan du få tillhandålla dig och ditt kompisgäng i VIP-boxar under de 2 dagarna.