Musik är vad som gör en lyckad fest, det har konstaterats många gånger – och så även på denna sida i ett inlägg här. Och detta, att musiken är så viktig – gör ju en ännu gladare när vi nu mottar nyheten att Debaser Slussen öppnar igen. Det var i morse som Dagens Nyheter släppte nyheten i en artikel dn.se, och snart hurrades det på sociala medier.

För den som nu har missat Debaser Slussens kamp mot Stockholms Stad kan vi berätta att restaurangen och krogen fick stänga efter sommaren 2013 på grund av att ombyggnationen av Slussen. Detta skapade mängder av protester från Stockholmarna som ville ha kvar krogen, i alla fall tills man började bygga om. Idag, nästan två år sedan krogen fick stänga – har ingenting hänt med bygget. Därav är det ren glädje att hälsa Debaser Slussen välkommen tillbaka.

I artikeln från Dagens Nyheter kan vi läsa att upplåtelsetillståndet för platsen blev klart i fredags, 25 april. Serveringstillståndet är dock inte klart än men krogen hoppas på att få hålla öppet till 03:00 som förut. Debaser Slussen kommer att ha öppet sju dagar i veckan från slutat av maj till september, de kommer att liveband och DJ:s och självklart dricka och mat. Vad gäller argumentationen och det hårda läget mellan Debaser och Stockholms Stad ska det nu vara lugnt. Annelie Telford, vd på Debaser:

– Ja, vi har en bra relation igen och jag vill verkligen lyfta glädjen i att vara tillbaka. Jag känner tacksamhet över att det funnits en politisk vilja från staden att göra det här med oss.

Med andra ord kan vi glädjas av att även denna sommar kommer att bli en succé, eftersom Stockholms bästa ställa äntligen är tillbaka. Än vet vi inte vilket datum som krogen kommer att öppna men en kan nog räkna med att det kommer vara smockfullt på premiären. Ett kärt återseende. Vi hälsar dig varmt välkommen tillbaka, gamle vän.

slussen