Hipp butik i MontrealKanye West eller The Kite till enkel loungemusik? Ja, skillnaden är stor och beroende på vad det är för typ av butik du träder in i så skiljer sig även musiken. Är du inne i en trendig modebutik så får du snabbt upp pulsen och känner dig lite tuffare.

För musik kan få oss att bli mer shoppingsugna och öppna upp våra sinnen. Och detta utan att vi märker av det. Kanske är det därför som vi ibland kommer hem och undrar varför vi köpte det vi nyss köpte.

Det handlar om känslor

Musik handlar om känslor: vi kan bli melankoliska av en viss typ av musik och känna spring i benen av en annan. Detta är det som man tar fäste vid och formar den perfekta musiken till olika butiker. Det finns till och med företag som specialiserat sig på att sälja mixar till företag som passar perfekt. Och allt för att plocka fram den perfekta känslan och väcka shoppinglusten till liv.

Musik på shoppingsajter

Men, om nu nätet är så fantastiskt före så varför har då inte musiken kommit dit? Där kan vi till och med välja om vi vill koppla bort den. Och tänk om vi skulle kunna få välja av ett urval. Då skulle vi genast känna större samhörighet med sajten. Rabattkode 24 är en sajt som sitter på mängder av bra rabatter och erbjudanden. Tänk om dem  skulle börja med lite härlig musik? Spännande säger vi i takt till The Knifes nya platta som garanterat får människor i köptankar. Här kommer Heartbeats.